Problem je manji kad se podijeli

Djeca 6 - 12 godina
Tinejdžeri 13 - 18 godina

javite nam se i potražite savjet

116 111

Hrabri telefon za djecu

Nazovite nas

Hrabri telefon za djecu je mjesto na koje se možeš obratiti kako bi porazgovarao/la sa stručnom osobom i potražio/la savjet o tome kako postupiti ili se postaviti u određenoj situaciji. Hrabri telefon za djecu možeš nazvati na broj 116 111 radnim danima od 9 do 20 sati.

Linija je namijenjena svoj djeci i tinejdžerima, bez obzira na problem koji imaju. Linija je mjesto gdje možeš govoriti o svojim osjećajima, situacijama koje te čine zbunjenim te situacijama zbog kojih imaš dojam da se tvoja prava krše na bilo koji način.

0800 0800

Hrabri telefon za mame i tate

Nazovite nas

Hrabri telefon za mame i tate je mjesto na kojem se svaki roditelj i druga odrasla osoba zabrinuta za dobrobit djeteta može obratiti kako bi porazgovarala sa stručnom osobom ili potražila savjet kako postupiti ili se postaviti u određenoj situaciji vezanoj uz dijete. Savjetodavna linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati, a možete ju dobiti na broj 0800 0800.

Hrabri telefon za mame i tate je mjesto gdje kao roditelj možete razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta. Linija je mjesto gdje možete dobiti podršku i savjet s područja kompetentnog roditeljstva, poboljšanja komunikacije s djetetom ili mladom osobom unutar obitelji, svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja djeteta, informacije o tome kako razgovarati s djetetom o razvodu te savjete iz ostalih područja usko vezanih uz zaštitu djetetovih potreba i prava, ali i odgovornosti.

Mnogi roditelji brinu jesu li savjet potražili na pravom mjestu i važno nam je da znate da Hrabri telefon postoji i za Vas. Tu smo da Vas saslušamo, pružimo podršku i da zajedničkim snagama dođemo do najboljih rješenja i načina osiguravanja bezbrižnog odrastanja djece.

WhatsApp Chat za djecu i tinejdžere

Javite nam se

Chat Hrabrog telefona namijenjen je djeci i tinejdžerima koja imaju potrebu popričati s nekim o tome što ih muči, posavjetovati se i dobiti potrebnu podršku. Chat je otvoren svakim radnim danom od 9 do 20 sati i jednostavan je za korištenje. Ako želiš razgovarati putem chata, važno je da imaš pristup WhatsApp-u putem mobitela ili računala. Dovoljno je kliknuti na WhatsApp Chat i otvorit će se prozor koji te preusmjerava na WhatsApp aplikaciju. Iako vidimo tvoj broj na WhatsApp-u, nećemo ga dijeliti osim ako smo zabrinuti za tvoju sigurnost.  

Chat je namijenjen svoj djeci i tinejdžerima, bez obzira na to kakve teškoće ih brinu. Najčešće nam se na chat javljaju kada se osjećaju tužno, zabrinuto i usamljeno. Nekima od njih je draže potražiti pomoć putem chata jer osjećaju da im je lakše dopisivati se i nešto povjeriti putem tipkovnice. Uz to, osjećaju da je anonimnost između njih i volontera još veća nego na telefonu.

Tko se nalazi „s druge strane monitora“?

Ako potražiš pomoć putem chat-a, na tvoj upit će se javiti volonter Hrabrog telefona posebno educiran za telefonsko savjetovanje i za savjetovanje putem chata. Više o njima možeš pročitati ovdje.

E-mail

Pišite nam

Hrabri telefon savjete i podršku pruža i putem dva e-maila: savjet@hrabritelefon.hr i hrabrisa@hrabritelefon.hr. Trudimo se na e-mailove odgovoriti što prije, a odgovor ćemo poslati najkasnije u roku od četiri radna dana.

Za djecu koja žele znati više o savjetovanju putem e-mail, informacije su dostupne ovdje, a za tinejdžere ovdje. Dodatne informacije za odrasle dostupne su ovdje.

Forum

Posavjetujte se

Forum Hrabrog telefona nalazi se na portalu Cybermed te na njemu djeca i odrasli mogu podijeliti svoje iskustvo ili zatražiti pomoć. Stručnjaci s Hrabrog telefona odgovaraju na upite na dva mjesta – na forumu Dječja psihologija i na forumu za zaštitu djece. Prije javljanja putem foruma potrebno se registrirati na portal Cybermed, a prilikom pisanja upita, podaci upisani tijekom registracije neće biti vidljivi.

Na upite ćemo odgovoriti što prije, a najkasnije u roku od četiri radna dana. Specifičnost foruma je što će uz stručnjaka Hrabrog telefona, na post vjerojatno odgovoriti i druga djeca ili odrasli. Stručnjak Hrabrog telefona će osim podrške dati i brojne korisne informacije o tome kome se obratiti za pomoć. Forum Hrabrog telefona je otvoren za raspravu i razmjenu korisnih informacija koje mogu biti od velike koristi.

Putem foruma za zaštitu djece najčešće nam se javljaju osobe koje doživljavaju zlostavljanje ili zanemarivanje ili imaju teškoće u odnosima u obitelji. Na forumu Dječja psihologija najviše se javljaju roditelji u vezi razvojnih pitanja ili pitanja vezanih uz djecu predškolske dobi.

Facebook

Pišite nam

hrabri telefon nisu samo savjetodavne linije

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 1997. a registrirana 2000. godine.

podržite nas i pomozite djeci

Jednokratno
Mjesečno
10€
20€
50€

500 djece će putem društvenih mreža saznati za Hrabri telefon kako bi nam se mogli obratiti kada im je potrebna pomoć

jedan razgovor s djetetom ili roditeljem koji snaži, jača, umiruje i pomaže djetetu kad mu je najteže

naš volonter bit će osposobljen za pomaganje djeci u najtežim životnimsituacijama

Uz Vašu podršku možemo pomoći 10 djece putem savjetodavne linije.

Podržavanjem edukacije jednog volontera Vaša potpora može omogućiti da 80 djece i roditelja dobije potrebnu pomoć.

Doniranje@1xsvg Created with Sketch.
500 djece će putem društvenih mreža saznati za Hrabri telefon kako bi nam se mogli obratiti kada im je potrebna pomoć
Triangle@1xsvg
jedan razgovor s djetetom ili roditeljem koji snaži, jača, umiruje i pomaže djetetu kad mu je najteže
Triangle@1xsvg
naš volonter bit će osposobljen za pomaganje djeci u najtežim životnimsituacijama
Triangle@1xsvg
Uz Vašu podršku možemo pomoći 10 djece putem savjetodavne linije.
Triangle@1xsvg
Podržavanjem edukacije jednog volontera Vaša potpora može omogućiti da 80 djece i roditelja dobije potrebnu pomoć.
Triangle@1xsvg